Актуално

Image

Информационен ден в София за финансиране на високотехнологични научни изследвания и иновации чрез Европейският съвет по иновации (EIC)

Европейският съвет по иновации (EIC) организира информационен ден за финансиране на високотехнологични научни изследвания и иновации в София по инициатива на министъра на иновациите и растежа Милена Стойчева. В събитието ще участват европейският комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Илиана Иванова и министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков.

Целта е експерти на Европейския съвет по иновации да представят различните направления на програма „Хоризонт Европа“ и да разяснят възможностите за подкрепа на иноваторите и изследователите в дълбоките технологии. На компаниите ще бъде предоставена практическа информация как да направят кандидатурите си успешни. Освен това участниците ще имат възможността да се запознаят с опита на бенефициентите на EIC – Accelerator и Pathfinder.

Информационният ден ще се проведе на 29 януари 2024 г., понеделник, от 8:30 до 17:00 ч., в хотел Hyatt Regency (при паметника на Васил Левски)

Европейският съвет по иновации е най-голямата инициатива на Европейската комисия за подкрепа на иновации през целия жизнен цикъл от научни изследвания в ранен етап до доказване на концепция, трансфер на технологии, финансиране и разрастване на стартиращи фирми и малки и средни предприятия. Чрез своите три инструмента – Pathfinder, Transition и Accelerator, Съветът предоставя финансиране на научни организации, стартъпи и МСП под формата на грантове и дялово участие/инвестиции, достигащи до 17,5 милиона евро за стартъп бенефициент. Организацията разполага с бюджет от 10,1 млрд. евро за периода 2021-2027 г.

Информационният ден ще се проведе на английски език.

За повече информация и РЕГИСТРАЦИЯ:

Тагове

Абонирайте се за нашия бюлетин

Следете най-новите тенденции, експертни съвети и новини, доставени направо в пощата ви. Присъединете се към нашата нарастваща общност от ентусиасти и професионалисти в земеделието – абонирайте се днес!
Имейл
ИЗПРАТИ
Image
Image

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на програма „Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и на Програма „Цифрова Европа“.
Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Конкретния бенефициент на безвъзмездната финансова помощ по приоритет 1 „Устойчиво развитие на българската научно-изследователска и иновационна екосистема“, Приоритетно направление 4 „Синергия с програми „Хоризонт Европа“ и „Цифрова Европа“ на програма „Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация“ 2021-2027 - Институт за агростратегии и иновации, координатор и конкретен бенефициент за АгроХъб.БГ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз.